marti boada

parlem-territori-diputacio-barcelona-marti-boada

Es presenta el Pla de Conservació del Montseny

 

 Converses d'actualitat

mari-boada-al-meam

Martí Boada, va participar en un vis a vis al Museu Europeu d'Art Modern (Meam) de Barcelona. L'acte es va celebrar el passat 30 de gener. Dins del programa de Converses d'actualitat amb vins catalans que organitza TR3SC el Club de Cultura.

Amb ell  vam conversar sobre la riquesa forestal de Catalunya a través del seu llibre, Boscos de Catalunya, (Lunwerg). Un territori privilegiat en el conjunt europeu per la diversitat i extensió dels seus boscos, que representen un 62% del territori català i on cada any, nombrosos incendis arrasen part d'aquest patrimoni natural.

Com és habitual en aqueste sessions, que combinen la presència d'un personatge conegut amb el tast de vins de diversos cellers catalans, el celler convidat va ser Vinyes dels Aspres, un dels millors cellers de la DO Empordà sensible a la preservació del medi ambient, que no utilitzem productes de síntesis agressius, ni en el maneig de la vinya ni en la conservació del vi i que preserva el paisatge i les vinyes que els han llegat les generacions precedents, en consonància amb el que predica en Martí.


Fira de la Biomassa, Vic 2014


manglada
Durant l'estada del Dr. Martí Boada a la Fira de la Biomassa d'enguany, la revista Biomassa, energia i sostenibilitat, van fer-li la seguent entrevista.
Tots coneixem en Martí Boada, geògraf, Doctor en Ciències Ambientals, i per sobre de tot, un gran naturalista i una persona amable i generosa, sempre disposada a posar un granet de sorra més per millorar l’aspra relació entre els homes i el medi ambient. Viatger i científic reconegut internacionalment, dipositari del Premi Global 500 de les Nacions Unides, parlem amb ell vora un dels oms més grans de Catalunya, al municipi de Malla, on ens ensenya que estimar i cuidar el medi amb saviesa és traspassar-lo de ben segur amb garanties a les properes generacions.(llegiu l'entrevista sencera)